En kryssning i Karibien är en dröm för många. Men idag är det inte omöjligt att hitta en kryssning med mat, underhållning och boende för cirka tusen kronor per natt. I Karibien finns allt man kan önska sig, vita sandstränder med gröna palmer och kristallklart vatten.

Karibien gör sig väldigt bra för kryssningar eftersom här är varmt och gynnsamt klimat året om, många olika öar och kulturer att besöka. Här finns också goda förutsättningar för den som gillar att dyka. Många menar att kryssa i Karibien är den ultimata semestern, den har allt och lite där till!

Bestämmer du dig för att åka på en kryssning i Karibien kan du besöka öar från Kuba i norr till Trinidad i söder. Även Bahamas brukar finnas med på många av kryssningsfartygens rutter. Den vanligaste kryssningen sträcker sig i 7 dagar och man startar oftast i Miami, Florida eller i San Juan på Puerto Rico. Sedan anländer normalt fartyget till en ny ö varje dag. I hamn finns det möjlighet för passagerarna att gå i land och utforska ön efter egna önskemål. Vill du istället stanna kvar på båten och sola och bada, träna eller kanske gå på spa så går det givetvis alldeles utmärkt. Vid dagens slut lättar båten ankar och beger sig till nästa ö. På kvällarna finns det självklart massvis med saker att hitta på. Allt från fina middagar till att spela blackjack i kasinot.

Vilken av alla olika kryssningar ska jag välja?

Kryssningarna i östra Karibien brukar för det mesta vara bäst för den som vill ha en lugn och behaglig semester. Dessa kryssningar består mest av sol, bad, shopping och avkoppling. Bahamas, Puerto Rico, St Croix, St Thomas, St Maarten Virgin Gorda, Labadee och Dominikanska Republiken är hamnar som brukar vara de mest besökta.

Ibland förekommer det även att fartyg stannar på öar som ägs av rederierna själva.

Västra Karibien

Kryssningarna i västra Karibien passar för den som vill ha lite mer aktivitet. På denna kryssning besöks härliga stränder och riktigt bra dykställen. Är du ute efter lite äventyr som innefattar kultur och historia finns det även möjlighet till det. Cancun, Belize, Honduras Key West och Cayman Islands är populära anhalter i västra Karibien.

Södra Karibien

I södra Karibien är kryssningarna mer för den som söker efter äventyr och strapatser. Här hinner man med en ny ö varje dag och man har tillgång till massvis med aktiviteter. Givetvis finns det stränder, shopping och kultur. Men här finns också möjlighet att besöka tropiska regnskogar, segla, fiska osv. Här ingår öar som Aruba, Barbados, Grenada, Dominikanska Republiken, Martinique, St Lucia, St Thomas mfl.

Är det så att du vill se lite av varje så finns det kryssningar som varar i tio dagar och då hinner man besöka destinationer i både östra och västra Karibien.

Varför Karibien?

Om Karibien alltid varit en del av världen som lockat dig, en massa små öar vita sandstränder och sol sol sol. Till en del av världen där du kan känna dig lite förmögen och bara ta in den vackra omgivningen, det blåa vattnet och de exotiska fiskarna. Passa på att skaffa ett dykcertifikat för vackrare undervattensmiljöer hittar du bara i korallrev.

Du kan boka kryssningar till, till exempel Karibien på Ticket.se. Det finns 7 nätters kryssningar i Västra Karibien där du kan få uppleva den underbara omgivningen. För att få delta i detta magiska äventyr behöver du dock pallra dig till USA och Miami men det är inga problem, ring din resebyrå och prata med dem så gör de upp både avreseplan och prisplan.

Om du köper en sista minuten kryssning till Karibien kan du få både en billig flygbilljett och en billig kryssningsbilljett om du har tur. Men det gäller att du hugger när de billiga priserna finns, för ska du komma hela vägen till Karibien från vår norra del av klotet behöver du betala en del.

Sea & Sky Travel kan ordna både ditt flyg och din kryssning i Karibien, kontakta deras kundtjänst så kan de sätta samman en underbar semesterplan i det soliga Karibien.