Vill du ta en kryssning till Riga får du först bege dig till Stockholm, det är där kryssningen börjar. Något som många inte känner till är att Riga en gång i tiden var Sveriges största stad.

Riga som är Lettlands huvudstad har idag många nymoderna stadsdelar men det som lockar mest är Gamla stan där det finns väldigt många charmiga kvarter och hus. Dessutom finns många museer som är väl värda ett besök.

Precis som i Tallinn så är även priserna här bra mycket lägre än i Sverige. Att shoppa här är en dröm för många. Affärerna håller hög klass och sen kryssningsfartygen börjar transportera dit en massa människor varje dag så har det vuxit fram stora varuhus och saluhallar med diverse varor. Dör dig som är lite partysugen och eller kanske vill besöka en lokal pub. En öl på puben kan du få för cirka fem kronor.

Bra att tänka på när du åker på kryssning till Riga

I Riga finns det tyvärr en del ficktjuvar. De viktigaste ställena där du bör vara extra varsam är i Gamla stan, i lokaltrafiken och ställen där mycket turister vistas.

Tänk därför på att bara ta med dig de allra viktigaste och nödvändigaste sakerna du har. Undvik mörka och folktomma platser på kvällstid samt tänk på var du parkerar om du kör egen bil.