En kryssning i medelhavet har mycket att erbjuda. Jämfört med Karibien så finns det både för och nackdelar. Väljer du en medelhavskryssning kan du räkna med att få uppleva flera olika kulturer.

Förhoppningsvis för du underbart väder också men det är inte lika säkert som i Karibien. I Medelhavet finns många hamnar som alla har sin egen historia och i de flesta finns något att göra för alla. Party, god mat, vin, sol o bad, historia och kultur, på en kryssning i medelhavet kan du få uppleva allt detta på sju dagar. Sju dagar är den vanligaste längden på en kryssning idag men det finns även andra längder att välja på .

Fördelen med att ta en kryssning i medelhavet är att det idag finns väldigt billiga anslutningsflyg till de hamnar som ligger i större städer. Något som kan vara värt att tänka på för den som vill hålla i kronorna. Skall man ta en kryssning i Karibien kostar ju anslutningsflyget väldigt mycket i relation till vad hela resan kostar. Fördelen med att åka på medelhavskryssning är ju också att man slipper sitta i ett trångt flygplan i minst tio timmar!

Vilken kryssning skall jag välja?

Västra medelhavet

Kryssningar i västra medelhavet innefattar normalt länderna Frankrike, Spanien och Italien. Här finns underbara hamnar i Barcelona, Palma de Mallorca och Venedig att starta din kryssning i.

Här kan man boka en kryssning under perioden maj till oktober månad. Barcelona, Ajaccio, Livorno och Valletta på Malta brukar vara några av de mest populära stoppen på kryssningen. medelhavet kryssning

Östra medelhavet

Kryssningar i östra medelhavet innebär att man får besöka Grekland, östra Italien, Turkiet, Cypern, Israel och Egypten. På dessa kryssningar finns det gott om utflykter som passagerarna kan delta i. Några populära stopp på denna rutt är Venedig, Aten, Cypern och Alexandria i Egypten. I östra medelhavet kan du boka en kryssning från april till oktober månad, alltså lite längre än i västra.