Hurtigruten är en rutt som har trafikerats i över 100år, den ger dig all den sightseeing du kan tänka dig från spännande natur till ett fascinerande djurliv. Hurtigruten har blivit kallad världens vackraste sjöresa. Det är en rutt som från början var tänkt att binda samma de nordligaste fylkena i Norge med de södra fylkena.

Numer fungerar hurtigruten som en sjöresa för en slags kryssningsturism. Hurtigruten är en utmärkt seglats att ta om du vill se någonting så ovanligt som Norge. Vårat grannland känns som uppenbart likt Sverige, men faktum är att eftersom bergskedjan Skanderna till stor del går i Norge har detta gjort att det är ett mycket unikt kustlandskap.

Att åka hurtigruten är en billig historia, boka först din billjett till Bergen och gör sedan resan mellan Bergen och Kirkenes. Kryssningen tar ca 11 dagar och du får en upplevelse du sent kommer att glömma. Det är billigt att åka med hurtigruten, speciellt med tanke på den fantastiska upplevelse du kommer att få väl på färjan.

Hurtigruten är en norsk institution och en viktig förbindelse i norsk handelshistoria. Det finns fortfarande kuststäder som lever av den så beryktade hurtigruten.