Om du kryssar från Göteborg ser dina destinationer lite annorlunda ut ifrån vad de gör i Stockholm. Från Göteborg går båtarna främst till England, Holland och Danmark. Hoppar du på MS Funchal får du ett gyllene tillfälle att uppleva Skottlandslätter eller tulpannationen Holland under vårdtiden.

Det är både billigt och en underbar upplevelse att åka med kryssningsfartyg från Göteborg till Skottland. Om du åker ifrån Göteborg till Danmark tar båten dig gärna till Fredrikshamn Vill du däremot åka till Tyskland med ett fartyg kommer du mest sannolikt att hamna i Kiel. Om du till exempel har köpt en bil i tyskland som du planerar att importera hem till din hemstad Göteborg, kan en kryssning Göteborg-Kiel vara din kopp te.

Kryssningar i Göteborg går oftast till Skandiahamnen som också är en containerterminal. Men man har även byggt till en kryssningsterminal i frihamnen vid Älvsborgsbron. Att göra en billig kryssning från Göteborg till England kan vara ett nyttigt kulturbesök, samt att du får en avkopplande resa på köpet. Gör din kryssning för Göteborg idag, se till att Göteborg blir nummer 1 på kryssningar i Sverige och ta ner Stockholm från den piedestalen.

Ta en weekendkryssning till Fredrikshamn och hälsa på våra södra grannar i Danmark för att se vad de hittar på för något.