Om du vill åka med en kryssning från Stockholm är det inte svårare än att du tar dig ner till Vikingterminalen eller kanske Värtahamnen, där kan du hoppa ombord på antingen VikingLine eller SiljaLine som tar dig på en underbar resa över östersjön till våra östliga grannar i Finland.

På båten kan du njuta av god mat och trevligt sällskap, det finns mycket roligt att göra och mycket roligt att dricka. Du kommer garanterat att vara seg när du kommer iland i Finland. En kryssning till Finland är dessutom väldigt billig, det kostar nästan ingenting att åka dit. För bara några hundralappar sitter du tryggt i en hytt på någon av Vikinglines eller Siljalines båtar.

Vill du däremot åka till Polen får du ta pendeltåget ut till Nynäshamn är Polferries kör skytteltrafik till Gdansk. Från frihamnen går även Tallink båtar över till Baltikum där du kan få uppleva spännande kultur och god mat.

Finlandskryssning kan klassas som en svensk institution, det finns inte många på den östra sidan av Mellansverige som inte har upplevt en rejäl festkväll på en av de etablerade färjorna.